Aarrekartta onnellisuuteen

Olisikohan ollut vuoden ensimmäinen viikko, kun istuin ystäväni kanssa työpaikkaruokala-henkisessä ravintolassa ja juttelimme tulevan vuoden lupauksista. Kerroin täällä blogissakin mainitut asiat, mutta lisäsin listaan vielä joitain ajatuksia onnellisuudesta. (Se on teema, jota pohdin loputtomiin.) Keskustelimme ajankäytöstä ja tasapainosta. Siitä, kuinka haluaisin jatkuvasti tehdä jotain merkityksellistä, enkä oikein osaa viettää vapaa-aikaani järkevästi. Tai no, järkevästi toki, mutta voisin käyttää vielä enemmän aikaani juuri onnellisuutta lisääviin juttuihin.

Ruokalassa käydyn keskustelun seurauksena sain kotitehtäväkseni tehdä miellekartan onnelliseksi tekevistä asioista. Niistä, mihin se vapaa-aika pitäisi käyttää. Olen tuumaillut asiaa tosi paljon, mutta varsinainen miellekartta (tai kutsuisin sitä mieluummin aarrekartaksi) on vielä tekemättä.

Perjantaina olin pitkästä aikaa keikalla, Tavastialla katsomassa TEKSTI-TV 666:tta. Jalat olivat viikon jäljiltä väsyneet ja olo muutenkin vähän nuupahtanut. Mutta kun ensimmäiset soinnut lyötiin ilmoille, ihan valtava energia lävisti kehoni. Se oli ihan mieletön tunne. Ihan kuin olisi saanut pitkästä aikaa happea tai noussut jääkylmästä vedestä pintaan. Kaikki aistini terävöityivät ja mieleen syntyi kirkas ajatus siitä, että hitto vie, minulla on ihana elämä. Ehkä sen yksityiskohdat ovat kaukana täydellisestä, mutta kun vain itse päätän, voin tehdä mitä haluan. Voin käyttää aikaani juuri niiden asioiden parissa, jotka tekevät minut onnelliseksi. Eli mitä ihmettä sitä oikein ajoittain synkistelee? Turhaa, täysin turhaa.

Ihanat, energiset ja mukavasti juopuneet Tekstarit.

Lauantaina lähdin vielä työpäivän jälkeen asioille. Oli pimeää ja laitoin Fela Kutin soimaan korvanappeihin. Annoin Zombien palauttaa ajatukseni takaisin onnellisuuteen. Kuti laulaa kappaleessa Nigerian armeijasta, mutta sillä hetkellä minä yhdistin sanat mielessä lymyäviin peikkoihin. Jos ahdistaa tai kiristää, niin vain itse voi komentaa negatiiviset ajatukset taka-alalle – tai muuten toimimaan kuten haluaa. (Uskomatonta, että voin yhdistää poliittisen kannanoton yksittäisen ihmisen negatiivisiin ajatuksiin, mutta sellainen nyt vain olen. Fela Kutin äänimaailmasta tulee ylipäänsä vahvasti sellainen olo, että voisi ottaa ensimmäisen lennon Afrikkaan, pukeutua värikkäisiin ja liehuviin vaatteisiin, ja vain tanssia ja laulaa lopun elämäänsä. Mmmh, onneksi en ole luonteeltani ihan sieltä spontaaneimmasta päästä.)

Päätös onnellisuudesta toimi. Koko viikonloppu oli täynnä hyviä kohtaamisia. Aah – niin hyviä, ettei mitään järkeä! Ilta ystävien kanssa muuttolaatikoiden keskellä (laatikoita ei purettu, riitti kun jokaiselle löytyi tuoli tai muu istumapaikka). Kotimatka satumaisessa lumisateessa. Sunnuntaipitsaa porukassa, jossa jokainen keskustelu meni syvälliseksi ihan silmänräpäyksessä (parempaa ei voi olla). On sanomattakin selvää, että päivät olivat juuri sitä onnelliseksi tekevää vapaa-aikaa.

Jos jollain muuten on kokemusta aarrekartan tekemisestä (eikös se ole joku ihan oikea menetelmä liittyen unelmiin ja sitä kautta onnellisuuteen), niin pidetään teemailta!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s