Tyttöjen päivän ilta

Minulta kysyttiin jokin aika sitten, mistä positiivisuuteni ja empaattisuuteni kumpuaa. Tai kuinka voin olla aina niin myönteinen. Tiedän juuri nyt jonkun hekottelevan, että enhän minä nyt aina mikään päivänpaiste ole. En olekaan, mutta kuten joskus aiemmin sanoin, perusvireen pyrin pitämään positiivisena ja parhaani mukaan otan muut huomioon. Vastasin kysyjälle oikeastaan hetkeäkään empimättä: ”Siksi koska tiedostan koko ajan pahuuden.” Olen positiivinen, ystävällinen ja kiltti, koska takaraivossani koputtelee tieto siitä, että asiat voisivat olla toisin. Arvostan sitä, mitä minulla on.

Jostain syystä minä sain elämän, johon kuului hyvä lapsuus, nuoruus ja aikuisuus. Olen toki kohdannut menetyksiä ja vastoinkäymisiä, mutta kyllä kultalusikka on syvällä kurkussa, ei oikein muuta voi väittää.

Tänään vietetään kansainvälistä tyttöjen päivää ja ainakin Planin teemana on lapsiäitiyden vastustaminen. Tällaisena päivänä en todellakaan tiedä, mikä omassa elämässäni voisi olla valittamisen arvoista, kun lapsena sain leikkiä niin paljon kuin jaksoin ja sain huoletta käydä koulua. Nuorena sain pussailla niitä, joita halusin, ja vielä aikuisenakin olen voinut itse päättää siitä, haluanko olla äiti. Voin vielä kolmekymppisenäkin pohdiskella, olisinko valmis äidiksi. Asiaa ei tarvinnut kohdata silloin kun vaunuissa olisi ehdottomasti pitänyt olla vauvanukke  – ei oikea lapsi.

tyttojen-paiva

Kuva: Plan International Suomi

Tähän aiheeseen voisi uppoutua tunneiksi ja puhua niin paljon myös asian vierestä. Voisi selittää, selventää ja pohtia. Mutta halusin vain muistuttaa, että arvostakaa sitä mitä teillä on. Oma elämä on varmasti se itselle tärkein, mutta kyllä sydämessään voi edes vähän kantaa huolta muistakin.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s