Eroon päättämättömyydestä! Eiku…

Vesa Keskinen kertoi eräässä Tuurin kyläkauppias -sarjan jaksossa hänellä olevan, sanotaan nyt vaikka 50 eri luonteenpiirrettä, joita hän järjestäen kehittää. En nyt muista kuinka asia ihan tarkalleen ottaen meni, mutta jotenkin noin. Ajatus oli hämmentävä ja samaan aikaan niin nerokas, että vitsailimme ystäväni kanssa perustavamme blogin, jonka jokaisessa kirjoituksessa työstettäisiin yhtä luonteenpiirrettä. Blogia ei ikinä perustettu, mutta nyt pääsen kuitenkin pureutumaan yhteen luonteenpiirteeseen: päättämättömyyteen.

Olen aika monessa asiassa ihan valtavan päättämätön. Vatvon vaihtoehtoja loputtomiin ja olen arka lyömään asioita lukkoon. Mitä jos ruoho on sittenkin vihreämpää aidan toisella puolen? Mitä jos ei olekaan? Voisiko joku nyt vain päättää puolestani?

Sain tänä kesänä rauhan, kun eräs ystäväni sanoi, että tee nyt vain päätös, niin voit lakata ajattelemasta asiaa. Touché! Naurettavan yksinkertainen neuvo, mutta sillä valahti melkoinen kivikasa hartioilta (vaikka päätettävä asia olikin siinä tilanteessa ihan pikkujuttu). Päätös. Mikä vaikuttava ja hyvänmakuinen sana.

Nyt aion kehittää päättämättömyyttäni ja vain päättää asioista. Kuinka paljon ajatuskapasiteettia sillä vapautuukaan!

Kirjoittelin tämän tekstin 36 asteen helteessä hiekkarannalla. Kreikan paahtava aurinko on sulattanut aivot, mutta juuri nyt vaikeimpia päätöksiä ovatkin parhaan rannan, ruoan, juoman tai kevyimmän kesämekon valitseminen. Onneksi edes joskus elämä on juuri näin helppoa.


Lomariemua täynnä olevasta kuvasta kiitos Suville!

Puss puss ja helteisiä terkkuja!

Psst. Ei voi mennä kovin pahasti pieleen, kun aloittaa tekstin viittaamalla Vesa Keskiseen.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s