Väreistä tärkein

Silmät tottui hämärään
kun äsken kahlasin
metsän sisään.
Alussa jo lampun sammutin.
Kelkan reen jälkeen askellinjani sovitin.

Kukaan ihminen ei näe minua juuri nyt.
Kukaan ihminen ei vaadi mahdottomia nyt.
Kukaan minusta ei tiedä.
Sulaudun maastoon kuin kävyt.

Himpun vajaa vuosi sitten julistin, että tulevan vuodenajan kaunein kappale olisi Kasevan Syksy, mutta eihän se pidä paikkaansa. Ei ollenkaan. Syksyn kaunein taustakappale on Absoluuttisen Nollapisteen Mustaa Ei Ole, ja näin on ollut aina. Lupaan etten enää jatkossa sekoile julistuksissani.

Kappale alkoi välittömästi soida päässäni, kun pyöräilin pimeässä, syksyä enteilevässä yössä halki Hyvinkään. Tajusin heti alkumatkasta, ettei lamppuni toimi, joten oli oltava tarkkana ja varovainen. Tuo alun lainaus kiteyttää matkani täydellisesti. Aurinko on kaunis, mutta pimeys on mykistävä. Pimeässä yössä tuulen pyyhkiessä kasvoja, sydän väreilee ihan erityisellä taajuudella. Voi taivas, että rakastan syksyä. Rakastan! Tahdon! (Ja rakastan myös Absoluuttista Nollapistettä. Ihan tosissani ja valtavasti.)

Olin ajatellut säästäväni tämän kappaleen johonkin pimeimpään syksyyn, mutta pyörämatkalla syntynyt tunne tulevasta syksystä oli niin vahva, etten malttanut enää hetkeäkään (lisäksi vietän otollisimman syysviikon Kreikassa, jihuu). Kappaleen sanoitus on niin monelta eri kannalta täydellinen ja osuva, että voisin tuudittautua siihen aina kun pimeys meinaa käydä ahdistavaksi. Rakkautta ja lohtua, kiitos Tommi Liimatta.

Aamulla (tai no, aamulla ja aamulla) heräsin ukonilmaan ja kaatosateeseen. Kuuntelin kappaleen vielä kerran ja hyppäsin taas pyörän selkään. Kuluvathan nämä viimeiset lomapäivät näinkin.

Tervetuloa elokuu! Olethan armollinen ja pidät kaapeissa lymyävät pahat lukkojen takana. Kiitos ja puss!

Mainokset

One thought on “Väreistä tärkein

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s