Maailma valmiiksi 24:ssä tunnissa

Juuri tällä hetkellä tuntuu siltä, että tekisi mieli kiivetä korkeimmalle mahdolliselle huipulle, levittää kädet, hengittää syvään, kerätä jokainen auringonsäde iholle ja kuiskata ”tule kesä, tule”. Jos nämä kaikki tulevat sanat olisivat musiikkia, teksti kuulostaisi tältä:


Tässä on ollut vähän kaikenlaista. Kesäloma häämöttää kolmen päivän päässä (jippii) eli maailman valmiiksi saattamiseen on aikaa noin 24 tuntia. Jännittävää, ihan hullua ja samalla äärettömän tehokasta. Sitten on vielä se, että kirjoitan kauneimpia sanoja ja merkittävimpiä tekstejä silloin kun elämässä on ravistelua. Jos vain olisi aikaa kirjoittaa ne sanat ja tekstit johonkin talteen.

IMG_4432

Olenkin tehnyt aikatauluvalintoja – vietin esimerkiksi viikonlopun festareilla vesisateessa ja yhden päivän katsoin keskinkertaisia elokuvia. Lähdin kotoa vain hakemaan vähän perunalastuja. Suihkun jäljiltä märät hiukset kuivuivat kesätuulessa ja ilma tuoksui odotukselta; kesän siltä hetkeltä, kun kaikki seikkailut ovat vasta edessä. Tein siis päätöksen, että aikaa saa käyttää löhöilyyn ja turhamaisuuteen. Pakolla ei tarvitse avata läppäriä. Kun on tarkoitus saada maailma valmiiksi ja samalla pitää hauskaa, vastaavat päivät ja hetket ovat ihan valtavan arvokkaita. Tuollaisten päivien takia on olemassa ne taianomaiset huomiset, jolloin voi taas hoitaa monta asiaa yhdessä hetkessä.

Tässä on tosiaan ollut vähän kaikenlaista. Kävin esimerkiksi kasvohoidossa ja kosmetologi kielsi minulta maitotuotteet. Kiitin ja hain lähimmästä kahvilasta suurimman mahdollisen maitokahvin. Vielä kolme desiä punaista maitoa ja sitten ryhdistäydyn. Hymyilin koko matkan keskustasta Töölöön, kilpaa kadotetuksi luullun auringon kanssa.

IMG_4434

Kuten sanoin, viikonlopun vietin Sideways-festareilla. Sateessa, jos joltain meni ohi. Tavallisesti olen aloittanut kesäni telttailemalla kolme päivää Provinssirockissa, mutta kokeilin pitkästä aikaa (lähes ensimmäistä kertaa) kaupunkifestareita. Kaiken tarkoitus oli PJ Harvey, mutten osaa sanoa keikasta juuri mitään. Se jätti sanattomaksi. Sieltä hän saapui, siinä hän todellakin oli ja sinne hän meni. Siihen on syynsä, etten ole musiikkikriitikko. Lauantai aloitettiin musavisassa, jossa sijoituttiin top kymppiin – ehkä kahdensansiksi. Mikä ihana tekosyy olla sisällä ja kuinka hauskaa! Loppuilta kului sateensuojassa Kattilahallissa kuin jossain ala-asteen discossa konsanaan. Aika hyvä viikonloppu, en varsinaisesti ikävöinyt telttamajoitusta.

IMG_4433

Olen tavannut viimeisen kuukauden aikana niin paljon uusia ihmisiä ja ihmisiä ylipäänsä, että välillä on pitänyt kurkistaa varovasti peiliin. Varmistaa, että onhan se tärkein tyyppi edelleen tallella. Onhan hymy edelleen tuttu? On se, kaikki hyvin.

Tänään työpäivän päätteeksi ystäväni soitti minulle elintärkeää asiaa: tehdään yhteinen soittolista tuleville kesäilloille. Kyllä! Päässä pyörivät työasiat ja todo-listat, mutta sillä hetkellä mikään ei ollut tärkeämpää kuin kesäiltoihin sopivat melodiat. Kyllä, tietenkin tehdään yhteinen soittolista!

Sitten tulee ilta, mikä tahansa ilta, ja istun sängylläni kuunnellen kun jossain toisessa asunnossa pyörii pyykkikone. Siinä hetkessä on ihan uskomaton rauha: jossain on joku toinenkin, jolla on arki ja sellaiset aikataulut, että pyykkiä pestään iltakymmeneltä. Voi mikä huojentava ja lohduttava tunne.

In the end, peace is where you hear a washing machine humming. Sanovat sen lontoolaisittain hieman kauniimmin. Puss!

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s