Vapun värejä ja makuja

Olen lukenut viime aikoina niin paljon Bukowskia, että on tuntunut todella haastavalta tarttua kynään (tai läppäriin). Oma kieli ja kirjoitustapa katosivat hetkeksi johonkin, ja tilalle tuli ajatuksia inhorealismista. Lyhyitä lauseita, pieniä alkukirjaimia ja niin sekopäisiä tarinoita todellisuudesta, ettei vilkkainkaan mielikuvitus meinaa riittää. Piti ihan ajatella perhosia, Kokoomusta ja ydinperheen ihannetta, jotta sain taas läppärin kannen auki ja WordPressin selaimeen.

Mutta asiaan, iloista vappuviikonloppua!

FullSizeRender-2

Minulla ei oikeastaan ole kummoisiakaan vappuperinteitä. En ole ikinä palellut tai paistatellut piknikillä, ja ylioppilaslakki on laatikossaan jossain kellarissa, eikä ole vielä koskaan vappuna tai muutenkaan päätynyt päähän asti. Vappuaattoa juhlitaan ystävien kanssa ja vappupäivänä puuhailen mitä nyt milloinkin.

478858_10150742091393449_1393894092_o

Joskus vappu hullaannutti niin kovin, että piti ihan pukeutua värikkäästi.

Tänä sunnuntaina aion mennä Hyvinkään torille kuuntelemaan Erkki Tuomiojan vappupuhetta ja ostan samalla ison pussillisen munkkeja, niin ei itse tarvitse sählätä tulikuuman rasvan kanssa (ja googlata sokerisin ja rasvaisin sormin, miten ihmeessä se paistorasva hävitetäänkään – ei ainakaan valuttamalla viemäriin). Toivottavasti löydän torilta myös itse tehtyä simaa! Ruoaksi aion valmistaa tätä Marian sairaalassakin maisteltua nachovuokaa. Jos joku sattuisi sunnuntaina potemaan heikotusta, suosittelen pizzatilauksen sijaan tätä. Nyt kun ehtii vielä kauppaankin!

Tavoitteena olisi myös järjestää itseni moottoripyöräajelulle. Olen muutamia kertoja ollut kummisetäni kanssa vappuajelulla – niihin aikoihin hänen moottoripyörässään oli kengäksi naamioitu sivuvaunu ja minä siellä kyydissä. Kyllä elämän pienet eriskummallisuudet ovat sitten tärkeitä muistoja!

Vappu

Voi taivas mikä ilme, mutta niin kai onnellisuus vain on vähän hölmöläisten hommaa. Kuva viiden (?) vuoden takaa.

Vappuaattona Hyvinkäällä muuten järjestetään tilaisuus, josta voi varata itselleen viljelypalstan (Yhteiskoululla klo 13-15). Olen haaveillut omasta palstasta jo muutaman vuoden, mutta nyt rehellisyyden nimissä, aikatauluni huomioiden, olisikohan sellaisen hankkiminen ihan järkevää? Raportoin toki kuinka käy! Mainitsin asiasta ohimennen töissä ja työystäväni nauroi:

Yksi sana, kuntosalikortti.

Jep, ymmärrän yskän.

Lopuksi vielä tärkeä vinkki vappuun (ja tulevaan kesään):

Jos ei heilaa vappuna, ei juhannuksenakaan.

Tuota sananlaskua arvuuteltiin joskus 90-luvulla Onnenpyörässä. Onko kukaan oikeasti kuullut tuota aiemmin? Ehkä tuotannon porukka vain päätti, että se ”helluntai-sananlasku” on ihan liian helppo.

Säihkyvää ja kuplivaa vappua ystävät, kevät on nyt virallisesti täällä!

Ja vappuhan kuulostaa tietysti tältä:

 

Mainokset

One thought on “Vapun värejä ja makuja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s