Oodi ystäville

Olen sanonut sen ennenkin ja sanon sen uudestaan: Hyvinkäällä parasta ovat ystävät. Tein joskus nuorena kavereille ystävänpäivälahjaksi itse nauhoitetut c-kasetit. Jokaisen kannessa luki jotain tähän tapaan: ”Ainoa asia, josta voisin kuvitella ihmisten olevan minulle kateellisia, ovat ystäväni”. Ajattelen samoin edelleen, parempia tyyppejä on hankala nimetä.

En tiedä mitä tekisin ilman tuota sekalaista joukkoa ihmisiä, joiden sydämet ovat puhdasta kultaa. Kun joskus on jaettu vaikkapa kihlausuutinen, jokainen avaa tahollaan kuohuviinipullon ja lähettää rakastuneelle skoolauskuvia. Kun jonkun elämä hajoaa palasiksi, jokainen on valmis jättämään kiireisen arkensa ja rientämään avuksi. On ollut kerta jos toinenkin, kun ystävät ovat saapuneet paikalle – milloin pakkaamaan muutettavia tavaroita, kun itse voi vain itkeä entisen elämänsä raunioilla, milloin viinipullo kainalossa juhlistamaan uutta työpaikkaa tai mitä nyt tahansa. En todellakaan tiedä, mitä tekisin ilman näitä maailman rakkaimpia tyyppejä.

IMG_0861

Maailmassa on (liian) paljon ihmisiä, joilla ei ole ketään. Yksinäisyys on tappavaa myrkkyä, joka syövyttää sisältä. Siksi arvostan valtavasti sitä, mitä minulla on, ja koitan parhaani mukaan järjestää aikaa myös vapaaehtoistyölle, jonka kautta saatan auttaa edes yhtä kohtaloa vaipumasta synkkyyteen. Voi jos voisikin olla ystävä vanhuksille, kehitysvammaisille tai ylipäänsä kaikille yksinäisille.

Ystävänpäivä on minulle yksi vuoden parhaista päivistä. Siihen ei ole oikeastaan ikinä liittynyt mitään erityistä romantiikkaa, ainoastaan perinteiset Be My Valentine -juhlat, jolloin keräännytään ystävien kanssa yhteen. Syödään ja juodaan hyvin, jaetaan hassuja ystävänpäivälahjoja, imitoidaan Napakymppiä, kisaillaan pubivisassa, kehutaan toisiamme, nauretaan ja kuunnellaan maailman ihanimpia rakkauslauluja.
P A R A S T A .

Otin jo viikolla pienen varaslähdön ystävänpäivään. Keskiviikkona vietettiin iltaa Tavastialla Vinyl-sarjan ennakkoensi-illassa (oli muuten hyvä) ja torstaina laulettiin yhteislauluja työpaikan läheisessä vanhainkodissa. Tilanteet menivät taas ääripäästä toiseen (kuten elämässäni yleensä), mutta hyviä hommia kaikki. Sehän se on tärkeintä.

IMG_4154

Heh, mahdollisuutta photo booth -kuviin ei ikinä voi jättää käyttämättä.

Olen siinäkin mielessä ihan valtavan onnellisessa asemassa, että vielä aikuisiälläkin olen saanut uusia ihania ystäviä. Vinylin pauhatessa taustalla sovimme Riikan (kuvassa) kanssa, että tehdään täsmäisku Tallinn Music Weekille. Nyt on liput, majoitukset ja matkat hommattu eli edessä on ihana pieni ”spring break”, en malttaisi odottaa!

2016-02-11 15.28.31

Asiasta kukkaruukkuun: Miten on mahdollista, että kävin maanantaina kampaajalla, mutta jo torstaina hiukseni näyttivät oudolta ”Twisted Sister” -reuhkalta? Kuva: Eeva Helle

Hyvää ystävänpäivää kaikille! Muistakaa arvostaa ystäviänne ympäri vuoden ja jos joskus tulee mahdollisuus olla seurana yksinäiselle, tarttukaa siihen. Suukkoja ja halauksia, jälleen kerran!

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s