Linnut

Linnut

Naapurissani asuu Hyvinkään suurin ja kaunein lintuparvi. Lintuja on kymmeniä, ehkä satoja, ja usein ne majailevat ikkunoitteni takana avautuvassa metsässä. Jossain korkeimpien puiden suojissa.

Joskus tuntuu kuin ne odottelisivat minua saapuvaksi. Kun nousen junasta, ne lähtevät lentoon ja kaartelevat taivaalla niin kauan, että pääsen kotiovelle. Joskus niitä ei edes huomaa, kunnes jokin puu näyttääkin oudolta ja alkaa kuulua säpinän ääniä.

Linnut viihdyttävät Ulpu-kissaa, kun olen aamusta iltaan menossa. Ulpun suurinta huvia syömisen ja nukkumisen lisäksi on istua ikkunalla ja tuijottaa metsään. Kun linnut ovat liikkeessä, Ulpu muuttuu pedoksi, jonka häntä huiskii vimmatusti. Lasin takaa on turvallista isotella.

Uudenvuodenyönä mietin, ovatkohan linnut peloissaan, saavatkohan sydänkohtauksia jatkuvasta ilotulituksesta. Seuraavana aamuna oli oudon hiljaista, mutta pian parvi oli taas voimissaan ja taivas täynnä siipien kahinaa.

Joskus unohdun ajatuksiini ja vain tuijotan liitelyä. Mikä valtava vapaus linnuilla onkaan! Ei herätyskelloa, työmatkaa, pyykinpesua, kiirettä. Ei kyyneleitä, mutta toisaalta ei nauruakaan. Vain kaikkialle levittäytyvä taivas ja joukko lajitovereita jakamassa matkan.

Jos tarvitsette joskus saapumisohjeita kotiini, niin seuratkaa vain lintuja. Ne ohjaavat kyllä perille.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s