Nyt sitä ilotulitusta!

Tämä vuosi alkaa olla hiljalleen taputeltu ja on aika suunnata katse tulevaan. Minähän jaksan vuosi toisensa perään innostua vuoden vaihtumisesta ja kuvitteellisesta mahdollisuudesta uuteen alkuun (yllättikö tämä ketään). Teen enemmän kuin mielelläni lupauksia, jotka pitävät ehkä uuden vuoden pari ensimmäistä kuukautta. Vaikka tiedostankin asian, niin ei se innostusta laske. Tällä kertaa vuosi tuntuu oikeasti starttaavan puhtaalta pöydältä – on kaikenlaista totuttelua ja uusia rutiineja. Ei siis muuta kuin ilolla kohti tuntematonta!

Intohimo

Yksi tärkeimmistä asioista näin vanhan vuoden päättyessä on hankkia uusi kalenteri. En löytänyt klassista Moleskinea mistään, joten päädyin Lahden Muotoiluinstituutin Intohimo 2016 -kalenteriin. This is love, no more words needed.

Uskon karman lisäksi uusiin mahdollisuuksiin. Lähes aina saa yrittää vielä kerran (ainoastaan aasialaisilla markkinoilla ei kannata jättää kiinnostavaa tavaraa ostamatta ja ajatella, että palaan tähän vielä takaisin) – mahdollisuuksiin on vain tajuttava tarttua. Flunssa paranee, pakkanen hellittää ja aurinko nousee.

Maisema1

Välipäivien maisema. Voisin katsoa ja kuvata aurinkoa loputtomiin.

On toki myös niitä lupauksia:

 1. Hymyilen ihmisille.
  Tämä ei tule tuomaan suurta muutosta nykyiseen – ainoastaan sen, että julkisilla paikoilla koitan katsoa maan sijasta enemmän kohti ja hymyillä. Pitää kuitenkin muistaa, että kohteliaan käytöksen ja kylähulluuden raja on häilyvä. En halua olla ”se Pirkka-Pekka Peteliuksen näköinen outo nainen, joka virnuilee niin mielipuolisesti, että pitää vaihtaa kadun toiselle puolen”. Aion suhtautua tähän vähän kuin ihmiskokeeseen. Jaksanko kiinnostua vastaantulijoista? Uskallanko katsoa silmiin?
 2. Kirjoitan.
  Syksy 41 minuuttia -blogin kanssa on ollut kerrassaan hyvää aikaa, joten todellakin aion jatkaa kirjoittamista. Ehkäpä jatkossa yritän käyttää enemmän kuvia ja tutkia lisää Hyvinkäätä. Katsotaan mitä keksin. Uusi vuosi on mahdollisuuksia täynnä!
 3. En heitä ruokaa roskiin.
  Ennen: Osta kurkku, anna ajan kulua, heitä pehmennyt kurkku roskiin. Jälkeen: Osta kurkku, syö se, sano kiitos. Toista sama kaikkien ruokien kohdalla.
 4. Liikun, jotta voin hyvin.
  Ei haittaa, jos siinä sivussa solahdan joihinkin pikkuisiin pillifarkkuihin, mutta ensisijaisesti haluan keskittyä siihen, että päässä on kaikki hyvin.
 5. Otan tatuoinnin.
  Olen harkinnut sitä nyt viitisen vuotta ja olen edelleen varma aiheesta, paikasta ja itse asiasta. Eiköhän aika ole täysi, viisi vuotta olkoon riittävä harkinta-aika. Nyt saakin sitten vinkata parhaan hyvinkääläisen tatuoijan, koska luonnollisesti  aion ”support your local tattoo artist”. Ja kertokaa hyvät tatuoidut ystäväni siitä kivusta! Puhutaanko tässä nyt kulmakarvojen nyppimisestä vai intiaanirutistuksesta? (Niin ja asteikolla yhdestä kymmeneen, kuinka noloa on itkeä koko toimenpiteen ajan?)
 6. Olen seesteinen ja hyvä ihminen.
  Niin maailmoja syleilevä lupaus, että tähän on hyvä lopettaa. Sanotaan vaikka näin, että en uskalla luvata täydellistä onnistumista, mutta teen parhaani. Tähän pyrin.

Ai niin muuten, miten meni joulu? Oma vuotuinen huippuhetkeni jouluaatossa on yöllinen taksimatka kotiin. Kun koko ilta on pelattu ja leikitty kummilasten kanssa, painan pääni taksin ikkunaan ja katselen jouluaattoon kietoutunutta hiljaista kaupunkia. Kotipihassa kuljettaja auttaa lahjakassit autosta, kiipeän kotiin ja sytytän valkoisen joulukuusen kynttilät. Kaikki on siinä, kaikki on hyvin.

Ja lahjaksihan sain mm. Jimi Hendrix -leikkuulaudan. Voin valehtelematta sanoa, että kyllä minulla nyt on kaikkea. Tervetuloa 2016, let’s rock!

Nothing is easy.
Though time gets you worrying
my friend, it’s o.k.
Just take your life easy
and stop all that hurrying,
be happy my way.

When tension starts mounting
and you’ve lost count
of the pennies you’ve missed,
just try hard and see why they’re not worrying me,
they’re last on my list.
Nothing’s easy.

Nothing is easy, you’ll find
that the squeeze won’t turn out so bad.
Your fingers may freeze, worse things happen at sea,
there’s good times to be had.
So if you’re alone and you’re down to the bone,
just give us a play.
You’ll smile in a while and discover
that I’ll get you happy my way —
nothing’s easy.

Onnellista uutta vuotta!

Mainokset

One thought on “Nyt sitä ilotulitusta!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s