Hyvinkään silmäätekevät

Aina ajoittain on tarpeen rikkoa jää. Vaikkapa silloin kun on juhlissa, eikä tunne yhtäkään vierasta – ainoastaan kemujen emännän tai isännän. On todellista vähättelyä sanoa, että olisin hieman huono small talkissa ihmisten kanssa, joiden kiinnostuksen kohteista minulla ei ole mitään käsitystä. Olen siinä surkea.

Olen kuitenkin opetellut muutamia kysymyksiä, joilla tunnelma kevenee varmasti. Jos ei kevene, olen väärissä juhlissa – on oikeastaan jo aikakin lähteä kotiin. Olen painanut mieleeni, että (lähes poikkeuksetta) kaikki haluavat puhua itsestään, joten luotan kysymyksiin.

Jos olen kahden kesken jonkun kanssa, aion jatkossa aloittaa keskustelun:

Mikä sinun tarinasi on?

Kokeilin tätä ensimmäisen kerran viikonloppuna junassa, kun minun ja ystäväni seuraan liittyi tuntematon heppu. Aloitus oli tehokas; saimme kuulla avioerosta, lapsista, urheilumenestyksestä ja aika monesta muustakin asiasta. Vastauksen jälkeen oltiin jo melkein Helsingissä. Tarina-avausta käytettäessä on muistettava varata aikaa vastaukselle ja asennoiduttava kuunteluun. Jos haluat nopean vastauksen, kannattaa pelata varman päälle ja jättää tämä kortti käyttämättä.

Ahdistun itse tilanteesta, jossa pitäisi vastata kysymykseen:

Mitä sinulle kuuluu?

Haluaisin vastata jotain nokkelaa tai edes jotain sellaista, mikä kertoisi, että minulle kuuluu jotain. Harvoin onnistun. Tarinaan vastaisin mieluummin, vaikka kyllä se häkellyttäisi.

Toinen jäänmurtaja on:

Kerro itsestäsi kolme asiaa, joita muut eivät tiedä.

Pidän itse kaikenlaisista sana- ja tarinapeleistä, joten tarjoilen niitä auliisti muillekin. Kolme asiaa voi olla joissain tilanteissa turhan henkilökohtainen aloitus, mutta kannattaa kokeilla vaikkapa ensimmäisillä treffeillä, jos kemiat muuten kohtaavat. (Jos eivät kohtaa, niin kannattaa ylipäänsä lähteä vain kotiin.)

Isommassa porukassa taas olen käyttänyt avausta:

Mikä on noloin vaatemuisto nuoruudestasi?

Tässä yhteydessä saatan itse kertoa kloriitilla tahrituista pillifarkuista ja sinisistä kulmakarvoista (ei vaate, mutta sopii teemaan). Jää sulaa silmissä!

Entiseltä työkaverilta opin aivan loistavan tunnelman keventäjän:

Kertokaa paikkakuntanne julkkiksista. Kenestä Hyvinkää tunnetaan?

Tuntuu, että aina kun hän on Hyvinkäällä (okei, tämä on tapahtunut vain muutaman kerran), keskustelu kääntyy Hyvinkään ”julkkiksiin” (koska meistä on valtavan hauskaa puhua näistä tyypeistä). Eli muun muassa XL5:een, Raptoriin, Diandraan, Ari ”Paska” Peltoseen ja Esa Saariseen. Lopuksi keskustelu huipentuu Henry Saaren äitiin, joka jostain ihme syystä piti Hyvinkäällä intialaista ravintolaa. Sitten nauramme vatsamme kipeiksi ja mietimme, millä keskustelua voisi vielä korottaa. Jää murrettu!

Kertokaa tekin, kuinka aloitatte keskustelun, ja vinkatkaa Hyvinkään julkkiksista (tarvitsen lisää aineistoa, josta ammentaa vatsalihaksia kipristävää naurua)!

 

Mainokset

One thought on “Hyvinkään silmäätekevät

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s