Koti pt. 1

Paras paikka Hyvinkäällä on oma koti. Löysin rakkaimman paikan kuutisen vuotta sitten kun oli ajankohtaista ostaa oma asunto. Tätä ennen asuin puoli vuotta Vaiveronkadulla sijoitusyksiössä. Se oli hyvä hengähdyspaikka, mutta pian havahduin siihen, ettei ole mitään järkeä maksaa suurta summaa asumisesta jonkun toisen hyödyksi. Hatarien laskelmien mukaan päättelin, että voisin vuokraa vastaavalla summalla lyhentää asuntolainaa. Sitä paitsi valtava pesukone esti pääsyn vuokra-asunnon saunaan, vaikka taatusti maksoin siitä vuokrassa hyvän lisän.

Muistikirjan takasivuille tein listaa toiveistani ja vaatimuksistani:

  • Kaksio
  • Mahdollisimman lähellä rautatieasemaa
  • Alueena Vieremä / keskusta / Parantola / Kruununpuisto / Tehdas tai mielellään Port Arthur
  • Ei asuntoa Paavolasta, Martista tai Talvisillasta
  • Ei pienkerrostaloon paitsi Port Arthurissa
  • Hoitovastike maksimissaan 200 euroa
  • Ei putkiremonttia (ainakaan heti)
  • Oma tontti
  • Parveke
  • Takka olisi ihana!

Hinnan määritteli pankki, mutta ihme ja kumma, löysin kuin löysinkin unelmieni kodin.

2

Asuntoa etsiessäni kävin siellä Siltakadulla ja kiidin paukkupakkasilla paljettibaskeri päässä Kauppalankadulle kuulemaan, että putkiremontti olisi edessä pian, hinta-arvio 500-1000 euroa neliöltä. Onneksi se asunto ei ollut koti.

Kun sitten tuli taas sunnuntai ja asuntonäyttöjen ykköspäivä, päädyin Kotiin. Rakastuin välittömästi ja viivyttelin näytössä, jotta lopulta olisin jäänyt välittäjän kanssa kahden. ”Kilpailijani” oli vasta eronnut nainen kahden lapsensa kanssa ja siinä vaiheessa kun lapset miettivät papukaijan häkin paikkaa, meinasin luovuttaa. Mietin, että eihän minulla ole sydäntä viedä tätä mahdollisuutta enemmän tarvitsevilta. Nainen lapsineen kuitenkin lähti ensin ja minä jätin tarjouksen. Ja kerrankin kaikki meni Disney-satujen tapaan ja minä sain maailman ihanimman Kodin. Olisi tämä kyllä ollut ahdistavan pieni äidille, kahdelle lapselle ja sille papukaijalle.

3

Talvisin täällä on niin kylmä, että illanistujaisten vakiojuttu on tsekata tasaisin väliajoin lämpömittarin lukemat. Kesäisin täällä on niin kuuma, että kylmä suihku on parasta viihdettä. Ei haittaa, sillä tämä on Koti, jossa on hyvä zen. Ja loppujen lopuksi tärkeintähän on katto pään päällä.

Mainokset

One thought on “Koti pt. 1

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s