Hyviä hommia

Jos johonkin uskon, niin hyvään karmaan. Ajattelen, että kun tekee hyvää, saa sitä myös takaisin. En tiedä punnitaanko manalan porteilla ihmisen hyviä ja pahoja tekoja (jos joku  tämän satavarmasti tietää, niin saa vinkata) – itselleni on merkitystä sillä, että elämä on hyvä itselle ja muille.

Live

Olen aina ollut vähän sellainen ”heikompien puolella” -tyyppi. On ollut vaikeaa ja samalla avartavaa tajuta, etteivät kaikki olekaan samanlaisia. Joillekin toisten ihmisten auttaminen on valtava rasite. Enkä minäkään aina jaksa, töppäilen ja olen inhottava. On huonoja päiviä ja hymyä ei irtoa kenellekään. Perusvireen yritän kuitenkin pitää positiivisena.

Nuorempana olin arka menemään omalle epämukavuusalueelleni, mutta sitten jossain vaiheessa rohkeutta tuli lisää ja tajusin, että kyllähän minä voin tehdä mitä vain ja mennä mihin vain. Eräässä elämänvaiheessa tuli hillitön tarve tehdä hyvää, halusin auttaa. Kun sitten samaan aikaan oli tullut uutta rohkeutta ja intoa mennä ja osallistua, niin minähän menin ja osallistuin.

Hoidin Kytäjällä löytökissoja, järjestin löytöeläintalolle ruokakeräyksen, kouluttauduin keharikaveriksi, vein kasseittain vaatteita Pelastusarmeijalle, harrastin partiota, lahjoitin rahaa katastrofikohteisiin ja mietin, mitä muuta voisin vielä tehdä. Myönnetään, meni vähän suorittamiseksi. Osa jutuista on jo jäänyt pois, koska tuntien määrä vuorokaudessa nyt vain on vakio, mutta yritän toki olla edelleen auttavainen ja tehdä ”hyviä juttuja”.

Kun keharikaverikoulutuksessa piti kertoa, miksi siihen osallistui, kerroin katsoneeni Twin Peaksia ja Laura Palmerin vapaaehtoistyö Meals on Wheels -ruokapalvelussa laukaisi minussakin tarpeen tehdä hyvää. Tämän jälkeen piti valita porukasta pari seuraavaa harjoitusta varten. En tiedä oliko se sääliä, mielenkiintoa vai mitä, mutta useampi tyyppi halusi olla parini. Taisin olla porukan outolintu, josta haluttiin ottaa selvää.

Ja juu, ei ole tarkoitus jeesustella vaan kannustaa kaikkia tekemään hyvää. Pienin askelin maailmasta voisi tulla vähän parempi paikka meille kaikille. Eikä kaikkien tarvitse liittyä kymmeneen eri yhdistykseen ja ottaa paineita hyvästä karmasta. Voi vaikkapa kantaa naapurissa asuvan vanhuksen ostokset ulko-ovelta tämän asunnolle. Tai ihan vain viettää enemmän aikaa omaa perheen kanssa (tässä olisi minulla parantamista). Lupaan, että kaikille jää hyvä mieli.

Minulla on edelleen keharikaveri, kehitysvammainen ystävä, jonka kanssa teen kaikkea, mitä kavereiden kanssa nyt yleensäkin tehdään. Tapaamme pääkaupunkiseudulla ja nyt mietinkin, mikä olisi hyvä vapaaehtoistyö Hyvinkäällä. Kalenterissa voisi olla tilaa vaikkapa yhdelle illalle kuukaudessa. Onko teillä vinkkejä? Pikaisesti googlaamalla kun löytää vain murto-osan kaupungin mahdollisuuksista.

Täältä voit tsekata Nyt-liitteen jutun erilaisista vapaaehtoistyömahdollisuuksista.

Mainokset

One thought on “Hyviä hommia

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s