Muutama sana joogasta

Lupasin aiemmin palata kokemuksiini joogasta. Ehkä nyt kahden kokeilun jälkeen voin sanoa siitä jotakin.

Olen aika lyhytjänteinen tyyppi. Te, jotka tunnette minut hyvin tiedätte, että tietyissä asioissa keskittymiskykyni on kanan tasoa (okei, minulla ei oikeasti ole mitään käsitystä kanan keskittymiskyvystä, enkä jaksa nyt googlata, mutta ymmärtänette mihin tähtään). Olen tosi huono pysähtymään tai vain olemaan. Ominaisuus on mennyt näin vanhemmiten niin pitkälle, että harvoin pystyn katsomaan edes kokonaista elokuvaa. Jotain tarttis tehdä, tiedän. Mielessä käy koko ajan kuhina ja ilman muistikirjaani tai kalenteriani mistään ei tulisi mitään.

Olenkin aina haaveillut olevani eteerinen joogi, mutta tunnen toki itseni. Vähän sama kuin käsitöiden ja askartelun suhteen, en vain pysty hiomaan tuntikaupalla pieniä yksityiskohtia. Kerran ollessani kaasona, askartelimme karkkirasioita taittelemalla origameja. Huh huh. Olin haronut tukkani pystyyn jo ensimmäisten viiden minuutin aikana. Hain myös aikanaan pukuompelijaksi (silloin en vielä täysin tuntenut omia vahvuuksiani). Pääsykokeet huipentuivat käsilaukun suunnitteluun. Tarkoitus oli tehdä paperista laukku oikeissa mittasuhteissa. Kun muut valitsivat pöydältä neuloja, lankaa ja nappeja, minä päätin kasata laukun teipillä. Arvaatte varmaan sainko opiskelupaikan. Noh, onneksi kohtalo johdatti kouluun, joka kiinnosti ja tuntui omalta.

Joogakin luonnollisesti epäilytti, mutta kannatti kokeilla! Opettaja sanoi, että hengitys on portti hitaan kehon ja vilkkaan mielen välillä. Tarkoitus on keskittyä vain hetkeen, hengitykseen ja läsnäoloon. Se on minulle todella vaikeaa, mutta niin tarpeellista. Olen ollut kuukauden ajan kovin väsynyt, joten on sanomattakin selvää, että eilen meinasin nukahtaa jo alkutunnista. Mutta sitten keskityin, tein kissan, pöydän, simpukan ja vuoren, ja tänään väsymyksen tuoma päänsärky oli tiessään. Tein kaikkeni, etten olisi vilkuillut kelloa ja miettinyt, mitä teen tunnin jälkeen tai huomenna. Pystyin siihen ensimmäiset 45 minuuttia. Se on hyvä alku!

Yoga is the practice of quieting the mind. – Patanjali

Käyn Hyvinkään Kuntoliikunta ry:n järjestämässä joogassa (ja jumpissa ja kahvakuulailemassa). Tunnit ovat ainakin näin aloittelijalle tarpeeksi haastavia, mutta kynnys osallistua riittävän matala. Tiedä vaikka vielä joku päivä taipuisin vähän vaikeampiinkin asentoihin.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s