Maanantain vitamiinit

Jos on yhtään alakuloinen maanantai tai mikä muu päivä tahansa, niin minulla olisi pari vinkkiä sen selättämiseen. 1) Pue päälle kaunis vaate, kauniit korut ja meikkaa (kiireen sattuessa junassa). Muutamassa minuutissa mieli on, hmm, noin sata kertaa parempi kuin aiemmin. 2) Duunin jälkeen poimi kyytiin riittävästi hyviä ystäviä ja aja lähimmälle marjatilalle.

Kävimme jo viime viikolla poimimassa mustikoita metsästä ja karviaisia kaverin pihalta. Hullaannun aina näihin aikoihin marjoista ja voisin hamstrata niitä pakkasen turvoksiin. Parasta kuitenkin on saada joka päivä aamupalaksi tuoreita, itse poimittuja vitamiineja. Ja onpa tämän villityksen myötä tainnut kehostakin karista muutama kesäkilo (kun on vain päättäväisesti unohtanut sipsipussit kauppaan).

Koska viime viikon varastot ehtivät jo huveta, suunnattiin tänään poimimaan vadelmia. Piirosen marjatila on Riihimäelle vievän radanvarsitien varressa ja ainakin tänään (itse poimittujen) vadelmien kilohinta oli yhdeksän euroa. Täydellistä!

lampaat

Lampaita! Voiko sympaattisempaa kaksikkoa olla?

vadelmien poimintaa

Iloinen marjanpoimija. Voisi muutaman sanan näillä keleillä sanoa tuosta vaatteiden värivalinnasta. No, muutakaan ei oikein ole.

vadelmakärry

Poimintaelämystä korosti mahtava marjakärry.

Piirosen marjatila

Jos jossain mieli lepää, niin ulkona. Kun voi keskittyä vain siihen, että poimii marjoja. Keskustelu ystävien kanssa oli laiskaa ja satunnaista, rentoa. Välillä kuunneltiin lintuja ja ajoittain kärryjen kitinä kertoi jonkun olevan liikkessä. Tämä saattoi toimia jopa paremmin rauhoittumiseen kuin eilinen joogatunti (siitä lisää tulevaisuudessa).

marjakärryt

Marjakärryt vielä kerran. Näistähän muistui monta ”hauskaa” sattumusta ajalta, jolloin taskurahaa tienattiin lehtiä jakamalla. Heh heh. Onneksi vanhenemme ja työt muuttuvat sen mukana.

Arkisin marjatila näytti olevan auki iltaseitsemään ja omistaja arvioi marjoja riittävän vielä parin viikon ajan. Menkää ihmeessä poimimaan, mutta jättäkää meillekin vähän. Pitäähän tällaista mahdollisuutta vielä hyödyntää!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s